• VN / EN
  • EN
    VN EN
  • Sign In Sign In
  • Menu
    For One For Sharing Hot Deals A La Carte
  • Find a KFC
  • Promotion News
  • Book your party
  • Membership
  • About Us
    KFC Vietnam News KFC History Yum! Brand
  • Career
    KFC Jobs Social Responsibility KFC Culture
  • Stay in touch
0 Cart
  • For One
  • For Sharing
  • Hot Deals
  • A La Carte
Choose Ordering Area
You’ve added:
Checkout

About us

  • KFC vietnam
  • News
  • KFC History
  • Yum! brands

KFC is the abbreviation of Kentucky Fried Chicken, a brand and operating segment of Yum! International Restaurant Group (United States). KFC sells fried chicken, a kind of fast-food which has become more and more popular in populated countries worldwide. Today, KFC chain is present in 109 nations and territories all over the world, with more than 20,000 restaurants serving 12 millions guests everyday.

KFC is famous for fresh chicken products. All KFC cooks must experience a severe training course to ensure the unique flavour and the quality of nutrition for their dishes, according to the group’s standards. The recipe of 11 herbs and spices used by KFC in preparation of their chicken remains a secret trade, which helps to create a special flavour for their products.

KFC attaches special importance to the diversity of their products, by always offering a rich menu. Besides traditional dishes such as fried chicken and hamburger, KFC has satisfied the taste of Vietnamese people with some new creations including: Big ‘n Juicy, Crispy Strips, KFC Chicken Rice, Coleslaw…These items are listed under different categories to facilitate the choice of customers, which include: Original Recipe Chicken, Combo Meals, Kid Meals, Snacks, Side Items, Desserts and beverage… Moreover, KFC has expanded their field to other ingredients by launching new dishes to Vietnamese market like Shrimp Burger, Lipton… to better attract the enjoyment and curiosity of Vietnamese customers.

In 1997, KFC opened its first restaurant in Ho Chi Minh City in Vietnam. To this day, this fast-food restaurants chain has extended its presence to over 153 restaurants in 36 cities and provinces of Vietnam, providing work for more than 3,000 people and making considerable contributions to Vietnam’s fast-food industry as well as to the formation of a new consumption habit and culinary culture in the areas where KFC is present.

THE MILESTONES OF DEVELOPMENT

1997

December

Ho Chi Minh City

2006

June

Ha Noi

2006

August

Hai Phong & Can Tho

2007

July

Dong Nai - Bien Hoa

2008

January

Vung Tau

2008

May

Hue

2008

December

Buon Ma Thuot

2009

November

Da Nang

2010

April

Binh Duong

2010

November

Vinh, Nghe An

2011

May

Nha Trang - Khanh Hoa

2011

June

Long Xuyen - An Giang

2011

August

Quy Nhon & Rach Gia

2011

September

Phan Thiet

2011

December

Hai Duong

2013

February

Ha Long

2016

November

Thanh Hoa

2017

September

Ben Tre

2017

November

Nam Dinh

2018

December

Gia Lai, Phu Tho

2019

January

Da Lat - Lam Dong

2019

September

Ca Mau & Ninh Binh

2019

October

Phu Yen

2019

November

Bac Ninh & Lang Son

2020

January

Hung Yen & Tay Ninh

2020

May

Quang Ngai

2021

May

Thai Nguyen

2021

October

Bac Giang

2021

December

Thai Binh

The unique taste, hospitality, and the ambience of the restaurants remain key factors to the success of KFC in Vietnam as well as all over the world. Furthermore, KFC is highly appreciated as a good corporate citizen through a great number of significant social activities.

Thông cáo báo chí: Cùng nhau đẩy lùi Covid-19

24/03/2020 54

Trong thời điểm dịch bệnh Covid-19 hiện tại, chúng tôi hiểu rõ mối quan tâm của khách hàng về việc đảm bảo an toàn tuyệt đối khi đến với các cửa hàng của KFC cũng như qua dịch vụ giao hàng tận nhà. KFC đã và đang thực hiện nghiêm ngặt các qui trình về vệ sinh, sát khuẩn đảm bảo an toàn, vệ sinh thực phẩm ở mức cao nhất nhằm mang đến sự an tâm tuyệt đối cho khách hàng.

TẠI KFC VIỆT NAM CHÚNG TÔI LUÔN QUAN TÂM ĐẾN SỨC KHỎE VÀ SỰ AN TOÀN CỦA KHÁCH HÀNG

  1. KHU VỰC NHÀ HÀNG
  • Các dụng cụ chế biến, bàn ghế, quầy phục vụ đều được vệ sinh thường xuyên bằng dụng dịch sát khuẩn đảm bảo tuyệt đối an toàn cho sức khỏe cộng đồng.
  • Nhân viên được kiểm tra nhiệt độ trước khi vào ca làm việc và lưu lại hồ sơ này tại nhà hàng.
  • Nhân viên phải rửa tay ít nhất 15 phút 1 lần với xà bông diệt khuẩn.
  • Nhân viên đeo khẩu trang trong suốt thời gian chế biến cũng như phục vụ khách.
  • Nhân viên có dấu hiệu ho, hắt hơi, sốt được yêu cầu ở nhà và không đến nơi làm việc.
  • Dung dịch sát khuẩn được đặt tại các quầy để khách hàng thường xuyên sử dụng.
  1. KHU VỰC RỬA TAY VÀ SÁT KHUẨN
  • Dung dịch sát khuẩn được đặt ngay cửa ra vào để khách hàng sử dụng trước khi vào nhà hàng.
  • Tại các bồn rửa tay, ngoài xà phòng KFC còn cung cấp thêm dung dịch sát khuẩn để khách hàng và nhân viên nhà hàng có thể sử dụng thường xuyên.
  1. VỆ SINH DỤNG CỤ GIAO HÀNG
  • Toàn bộ dụng cụ giao hàng như thùng giao hàng, túi đựng thức ăn đều được sát khuẩn đúng cách nhằm đảm bảo an toàn tuyệt đối.
  • Nhân viên giao hàng luôn tuân thủ chặt chẽ qui trình sát khuẩn tay, vệ sinh cá nhân, luôn đeo khẩu trang khi vận chuyển thức ăn cho khách.
  1. CHẤT LƯỢNG SẢN PHẨM
  • KFC luôn đặt chất lượng sản phẩm lên hàng đầu.
  • Thức ăn được chế biến theo những tiêu chuẩn khắt khe, được bảo quản trong điều kiện cao nhất về vệ sinh an toàn thực phẩm và tuân thủ nghiêm ngặt theo tiêu chuẩn toàn cầu của tập đoàn.
  1. ÁP DỤNG GIAO HÀNG KHÔNG TIẾP XÚC (CONTACTLESS DELIVERY)
  • Không tiếp xúc ở khoảng cách gần là một trong những cách phòng chống dịch Covid-19 hiệu quả bên cạnh việc rửa tay, sát khuẩn thường xuyên, đeo khẩu trang và tăng sức đề kháng. Vì thế, KFC lần đầu tiên áp dụng hình thức giao hàng không tiếp xúc để đảm bảo an toàn cao nhất cho khách hàng trong mùa dịch bệnh này.
  • Nhân viên giao hàng tiến hành vệ sinh và sát khuẩn toàn bộ dụng cụ giao hàng trước khi chuẩn bị phần ăn.
  • Khi đến địa điểm giao hàng, nhân viên sát khuẩn ghế nhựa được trang bị riêng, đặt phần ăn lên bên trên ghế. Sau đó, nhân viên đứng lùi cách xa 2 mét nhằm tránh tiếp xúc gần với khách hàng.
  • Sau khi khách hàng bỏ tiền vào túi giấy và nhận phần ăn xong, nhân viên sẽ vệ sinh và sát khuẩn dụng cụ giao hàng thêm lần nữa.

Luôn bảo vệ bản thân, tuân thủ mọi qui định, hướng dẫn từ Nhà nước, giữ sức khỏe để chống dịch thật tốt! KFC sẽ luôn đồng hành cùng quý khách. Cùng KFC đẩy lùi bệnh dịch Covid-19!

PHÒNG MARKETING - KFC VIỆT NAM

Other news

BÍ QUYẾT RẮC THÍNH, ĐÃ THẢ LÀ DÍNH

BÍ QUYẾT RẮC THÍNH, ĐÃ THẢ LÀ DÍNH

13/10/2021 4

Đã thích là phải nhích, lụm ngay bí kiếp “rắc thính” được các chuyên gia “thả thính” dày công nghiên cứu để chốt đơn một chiếc hẹn ăn gà cùng người ấy tại đây nhé!!

View More
KFC Việt Nam khánh thành cầu 25 m tại Cà Mau

KFC Việt Nam khánh thành cầu 25 m tại Cà Mau

22/02/2021 223

KFC Việt Nam tài trợ 95 triệu chi phí xây cầu Nổng Ông Sâu tại xã Nguyễn Phích, huyện U Minh và thông xe từ ngày 5/2. 

View More
SHARING LOVE WITH KFC!

SHARING LOVE WITH KFC!

25/01/2021 4

To support for Charity For Life, on Jan 21st 2021, KFC staffs visited Hiep Binh Chanh Charity Center at Thu Duc district in Ho Chi Minh city.

View More
Back to list

Kentucky Fried Chicken

Pioneered by Colonel Harland Sanders, has grown to become one of the largest quick service food service systems in the world - with more than a billion “finger lickin' good” Kentucky Fried Chicken dinners served annually in more than 80 countries and territories.

But success didn't come easily.

Harland's father died, forcing his mother to enter the workforce to support the family. At the tender age of six, young Harland was responsible for taking care of his younger siblings and doing much of the family's cooking.

A year later he was already a master of several regional dishes. Over the course of the next 30 years, Sanders held jobs ranging from streetcar conductor to insurance salesman, but throughout it all his skill as a cook remained.

The then 40-year-old Sanders was operating a service station in Corbin, Kentucky, and it was there that he began cooking for hungry travelers who stopped in for gas. He didn't have a restaurant yet, so patrons ate from his own dining table in the station's humble living quarters.

It was then that he invented what's called “home meal replacement” — selling complete meals to busy, time-strapped families. He called it, “Sunday Dinner, Seven Days a Week.”

As Sanders' fame grew, Governor Ruby Laffoon made him a Kentucky Colonel in 1935 in recognition of his contributions to the state's cuisine.

Within four years, his establishment was listed in Duncan Hines' “Adventures in Good Eating.”

As more people started coming strictly for the food, he moved across the street to increase his capacity. Over the next decade, he perfected his secret blend of 11 herbs and spices and the basic cooking technique that is still used today.

Confident of the quality of his fried chicken, the Colonel devoted himself to developing his chicken franchising business. Less than 10 years later, Sanders had more than 600 KFC franchises in the U.S. and Canada, and in 1964 he sold his interest in the U.S. company for $2 million to a group of investors including John Y. Brown Jr. (who later became governor of Kentucky).

Under the new owners, Kentucky Fried Chicken Corporation grew rapidly. It went public in 1966, was listed on the New York Stock Exchange in 1969 and eventually was acquired by PepsiCo, Inc. in 1986. In 1997, PepsiCo, Inc. spun-off of its quick service restaurants - including KFC - into an independent restaurant company, Tricon Global Restaurants, Inc. Today, the restaurant company (now YUM! Brands, Inc.), is the world’s largest in terms of system units with nearly 37,000 in more than 110 countries and territories.

Until he was fatally stricken with leukemia in 1980 at the age of 90, the Colonel traveled 250,000 miles a year visiting KFC restaurants around the world.

Yum!

Based in Louisville, Ky., is the world’s largest restaurant company in terms of system restaurants with more than 39,000 restaurants in more than 125 countries and territories. The company is ranked #213 on the Fortune 500 List, with revenues of nearly $13 billion in 2012.

The company’s restaurant brands: KFC, Pizza Hut & Taco Bell, are the global leaders of the chicken, pizza, Mexican–style food categories.

Outside the United States, the Yum! Brands system opened more than four new restaurants each day of the year, making it a leader in international retail development. The Company has consistently been recognized for its reward and recognition culture, diversity leadership, community giving, and consistent shareholder returns.

In 2007, the Company launched World Hunger Relief, the world–s largest private sector hunger relief effort to raise awareness, volunteerism and funds to benefit the United Nations World Food Programme (WFP) and other hunger relief agencies. To date, this effort has raised nearly $85 million for WFP and other hunger relief agencies and is helping to provide approximately 350 million meals, saving the lives ofmillions of people in remote corners of the world where hunger is most prevalent.

VN / EN
Menu
Find a KFC
Promotion News
Book your party
Membership
About Us
Career
About Us
KFC Vietnam News
Career
KFC Jobs
Stay in touch
Contact Us
Subscribe to get KFC's offers and more

KFC VIETNAM JOINT VENTURE COMPANY LTD.

292 Ba Trieu St., Le Dai Hanh Ward, Hai Ba Trung Dist., Ha Noi City.

Tel: (028) 38489828

Email: lienhe@kfcvietnam.com.vn

Tax code: 0100773885

Date of issue: Oct 29 1998 by Ha Noi Tax Department

Terms And Conditions | Operation Policy | Policy On Information Confidentiality

Copyright © 2022 KFC Vietnam

NOTICE!
OK
NOTICE!
Continue Apply Cancel
Sign in
Forgot password?
Or sign in with social account
Sign up with Facebook Sign up with Google

Don't have an KFC account yet? Sign up now

NOTICE!
The shipping address you selected has timed out for delivery.
Please choose a different address or place your order at a different time.
View details
Do you really want to change?

Menu list or item prices should be varied in case you change the location.

Sorry for this inconvenience!

NO YES
Shipping address confirmation

Menu list or item prices should be varied in case you change the location.

Sorry for this inconvenience. Do you really want to change?

Items will change
    Keep current address
    Change to a new address
    Keep current address Change to a new address

    Khuyến mãi

    • Với mỗi hóa đơn đặt hàng tại website KFC bao gồm 1 trong các Combo KFC Lộc/Phúc/An từ 300k sẽ được tặng kèm 1 phần Bánh Trứng (1 cái), chương trình kéo dài từ ngày 15/12/2020 - 31/12/2020.

    • Leo integer malesuada nunc vel risus commodo viverra. Lorem sed risus ultricies tristique nulla aliquet. Enim tortor at auctor urna nunc id cursus metus aliquam. Montes nascetur ridiculus mus mauris vitae ultricies leo integer. Amet venenatis urna cursus eget nunc scelerisque.

    • Với mỗi hóa đơn đặt hàng tại website KFC bao gồm 1 trong các Combo KFC Lộc/Phúc/An từ 300k sẽ được tặng kèm 1 phần Bánh Trứng (1 cái), chương trình kéo dài từ ngày 15/12/2020 - 31/12/2020.

    • Leo integer malesuada nunc vel risus commodo viverra. Lorem sed risus ultricies tristique nulla aliquet. Enim tortor at auctor urna nunc id cursus metus aliquam. Montes nascetur ridiculus mus mauris vitae ultricies leo integer. Amet venenatis urna cursus eget nunc scelerisque.

    • Với mỗi hóa đơn đặt hàng tại website KFC bao gồm 1 trong các Combo KFC Lộc/Phúc/An từ 300k sẽ được tặng kèm 1 phần Bánh Trứng (1 cái), chương trình kéo dài từ ngày 15/12/2020 - 31/12/2020.

    • Leo integer malesuada nunc vel risus commodo viverra. Lorem sed risus ultricies tristique nulla aliquet. Enim tortor at auctor urna nunc id cursus metus aliquam. Montes nascetur ridiculus mus mauris vitae ultricies leo integer. Amet venenatis urna cursus eget nunc scelerisque.

    Đặt hàng ngay

    CHÚC MỪNG BẠN!
    BẠN ĐƯỢC ÁP DỤNG KHUYẾN MÃI TỰ ĐỘNG

    Mã khuyến mãi FREESHIP đã được áp dụng tự động cho đơn hàng này.
    Hãy nhấn Tiếp Tục để tiến hành đặt hàng
    Tiếp tục